Toont alle 20 resultaten

Gehoorbescherming schietsport

Gehoorbescherming voor de schietsport is van groot belang om je gehoor te beschermen tegen de luide knallen van schoten. Het blootstellen van je gehoor aan luide geluiden kan leiden tot gehoorschade. Daarom is het dragen van gehoorbescherming tijdens het schieten zeer aan te raden.

We bieden een ruim aanbod aan gehoorbescherming speciaal voor de schietsport, van bekende merken zoals 3M PELTOR en Howard Leight. Of je nu op zoek bent naar oorkappen of oordoppen, we hebben de juiste gehoorbescherming voor jou. Bekijk ons aanbod en bescherm je gehoor tijdens het schieten.

-27%
(12)  216,06
-9%
(15)  284,35
-22%
(3)  229,84

Gehoorbescherming schietsport

NoNoise Schieten oordopjes

(4)  20,65

Gehoorbescherming schietsport

3M Peltor Protac III SLIM

 96,98

Actieve Oorkappen

3M Peltor Protac III

 100,36

Gehoorbescherming schietsport

Honeywell Impact Pro 33dB

 152,48
-9%
-27%
 216,06
(13)  265,35

Gehoorbescherming schietsport

3M Peltor Bull’s Eye I – Zwart

(9)  28,51

Gehoorbescherming schietsport

Alpine Plug&Go Gehoorbescherming – 5 paar

(2)  8,95

Gehoorbescherming schietsport

NOIZEZZ Premium shoot

 63,31

Gehoorbescherming schietsport

3M Peltor ProTac Hunting

 125,61

Gehoorbescherming schietsport

Mack’s Shooters Earplugs – 3 paar

 5,69

Gehoorbescherming schietsport

Pluggerz Earplugs Shoot

 15,25


Waarom is het verstandig om gehoorbescherming te dragen tijdens de schietsport?

Het is verstandig om gehoorbescherming te dragen tijdens de schietsport om verschillende redenen. Ten eerste kan het lawaai van schoten schadelijk zijn voor het gehoor. Schoten kunnen tenslotte zeer luid zijn en de oren van de schutter blootstellen aan hoge decibelniveaus (vuurwapens kunnen tussen de 140 decibel en 160 decibel aan geluid produceren). Dit kan leiden tot gehoorverlies en andere gehoorproblemen. Gehoorbescherming, zoals oordoppen en oorkappen, kan helpen om de oren te beschermen tegen het lawaai van schoten en gehoorverlies te voorkomen.

Ten tweede kan het dragen van gehoorbescherming ook helpen om concentratie en reactietijd te verbeteren. Wanneer iemand blootgesteld wordt aan hoge decibelniveaus, kan dit leiden tot stress en concentratieproblemen. Gehoorbescherming kan helpen om de oren te beschermen tegen het lawaai van schoten en de concentratie en reactietijd te verbeteren.

Ten derde kan gehoorbescherming ook helpen om comfortabeler te schieten. Wanneer iemand blootgesteld wordt aan hoge decibelniveaus, kan dit leiden tot hoofdpijn en andere ongemakken. Gehoorbescherming kan helpen om deze ongemakken te verminderen en het comfort tijdens het schieten te verbeteren.

In het algemeen is het verstandig om gehoorbescherming te dragen tijdens de schietsport om de gehoorgezondheid te behouden, concentratie en reactietijd te verbeteren en comfortabeler te schieten. Gehoorbescherming, zoals oordoppen en oorkappen, kan helpen om de oren te beschermen tegen het lawaai van schoten en gehoorverlies te voorkomen.

Zijn er specifieke eisen waaraan gehoorbescherming moet voldoen om te worden gebruikt in de schietsport en jacht?

Er zijn enkele specifieke eisen waaraan gehoorbescherming moet voldoen om te worden gebruikt in de schietsport en jacht:

  • Geluidsdemping: Het is belangrijk dat de gehoorbescherming een voldoende hoge geluidsdemping biedt om de luide knallen van het schieten te dempen. Dit kan variëren afhankelijk van de kaliber van het wapen en de omgeving waarin het wapen wordt gebruikt. Kaliber is de afmeting van het binnenste van een loop van een vuurwapen. 
  • Comfort: Het is belangrijk dat de gehoorbescherming comfortabel is om te dragen, vooral als het voor langere tijd wordt gebruikt.
  • Stabiliteit: Het is belangrijk dat de gehoorbescherming goed op zijn plaats blijft zitten tijdens het gebruik, zodat het de oren volledig afdekt en de geluiden effectief dempt.
  • Gemakkelijk te verwijderen: In sommige gevallen kan het nodig zijn om de gehoorbescherming snel te verwijderen, bijvoorbeeld om te communiceren met anderen of om op een doelwit te richten. Het is daarom belangrijk dat de gehoorbescherming gemakkelijk te verwijderen is.
  • Hygiëne: Vooral bij gebruik in de jacht is het belangrijk om te zorgen voor voldoende hygiëne van de gehoorbescherming, aangezien het regelmatig in aanraking komt met vuil en stof. Het is daarom aan te raden om gehoorbescherming te kiezen met een gemakkelijk te reinigen oppervlak of om regelmatig te vervangen.

Welke merken zijn bekend om hun kwalitatief hoogwaardige gehoorbescherming voor de schietsport en jacht?

Er zijn verschillende merken die bekend staan om hun kwalitatief hoogwaardige gehoorbescherming voor de schietsport en jacht. Een paar voorbeelden zijn:

  • 3M PELTOR: Dit merk, onderdeel van 3M, is bijzonder bekend om zijn gehoorbescherming voor de schietsport en jacht. Ze bieden een breed scala aan oordopjes, oorkappen en gehoorbescherming voor specifieke doeleinden.
  • Howard Leight: Dit merk is ook een onderdeel van 3M en biedt verschillende oordopjes en oorkappen speciaal ontworpen voor de schietsport en jacht. Ze bieden ook gehoorbescherming voor andere doeleinden, zoals werken in luidruchtige omgevingen.
  • MSA Sordin: Dit merk is bekend om zijn gehoorbescherming voor zware industrie, defensie en jacht. Ze bieden oordopjes en oorkappen met actieve demping en andere technologieën om geluid te blokkeren of te dempen.