Toont alle 11 resultaten

Motor oordoppen

Onze motor oordoppen zijn specifiek ontworpen om het gehoor van de motorrijder te beschermen tegen windruis op de motor, zodat je op een veilige manier kunt rijden zonder gehoorschade op te lopen tijdens het rijden.

Bekijk ons aanbod om de juiste motor oordopjes voor je te vinden!

Motor oordoppen

NoNoise Motor oordopjes

(9)  20,65

Motor oordoppen

Alpine MotoSafe Pro

(8)  27,95

Motor oordoppen

Thunderplugs Motor

 12,37
(10)  14,96

Motor oordoppen

Pluggerz Motor Oordopjes

(13)  15,25
(2)  20,65

Evenementen oordoppen

Vibes Hi-fi oordopjes

 24,43


Waarom is het verstandig om oordoppen tijdens het motorrijden te dragen?

Het is verstandig om oordoppen te dragen tijdens het motorrijden om gehoorschade dankzij windruis te voorkomen. Tijdens het rijden op een motor wordt het hoofd blootgesteld aan hoge windsnelheden, wat kan leiden tot windruis in de oren. Dit kan op de lange termijn leiden tot gehoorschade, zoals gehoorverlies en tinnitus (oorsuizen).

Oordoppen kunnen helpen om dit te voorkomen door het geluid van de wind te dempen. Er zijn verschillende soorten oordoppen beschikbaar voor motorrijders, zoals oordoppen met een speciaal filter (zoals de Alpine MotoSafe). Deze oordoppen helpen om het volume van de wind te verminderen zonder het vermogen om andere belangrijke geluiden, zoals sirenes of het verkeer, te horen te beïnvloeden.

Het dragen van oordoppen tijdens het motorrijden is niet alleen goed voor het behoud van het gehoor, maar kan ook helpen om de rit comfortabeler te maken. Door het verminderen van het volume van de wind kan het gemakkelijker zijn om te communiceren met passagiers of om muziek te luisteren tijdens de rit.

In samenvatting is het dragen van oordoppen tijdens het motorrijden een verstandige keuze om gehoorschade dankzij windruis te voorkomen. Het kan ook helpen om de rit comfortabeler te maken en het vermogen om andere belangrijke geluiden te horen te behouden.

Hoe lang gaan motor oordoppen mee voordat ze vervangen moeten worden?

Het is belangrijk om te weten hoe lang motor oordoppen mee gaan en wanneer ze vervangen dienen te worden, omdat dit kan helpen om gehoorschade te voorkomen en om comfort tijdens het rijden te behouden.

De levensduur van motor oordoppen kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk en het materiaal waarvan ze gemaakt zijn, en hoe vaak ze gebruikt worden. In het algemeen gaan oordopjes voor de motor (gemaakt van kunststof of siliconen) langer mee dan oordoppen gemaakt van foam of schuim.

Het is aanbevolen om oordopjes voor motorrijders om de zes maanden tot een jaar te vervangen, of eerder als ze beschadigd zijn of als ze niet meer comfortabel zijn. Dit kan helpen om te voorkomen dat er gehoorschade ontstaat door het blootstellen aan windruis tijdens het rijden en om ervoor te zorgen dat de oordoppen goed blijven werken.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat deze oordoppen niet oneindig mee gaan, ongeacht hoe ze gebruikt worden. Als ze beschadigd raken, of als ze niet meer comfortabel zijn, is het tijd om ze te vervangen. Door regelmatig de staat van de oordoppen te inspecteren en ze te vervangen wanneer dat nodig is, kan gehoorschade tijdens het motorrijden worden voorkomen.

Wanneer loop je als motorrijder risico op gehoorschade?

Volgens wetgeving is 80 decibel de maximale toegestane hoeveelheid geluid waaraan je gehoor blootgesteld mag worden. Echter, onderzoeken tonen aan dat windruis onder een helm hoger is dan deze veilige grens en dat zelfs korte ritjes je gehoor blootstellen aan hoog risico op schade. Hieronder vind je een tabel met daarin drie verschillende snelheden in combinatie met het aantal decibellen. Ook vind je hierbij wat de maximale belastingtijd is voor je gehoor.

Snelheid

Windruis

Maximale belastingtijd

100 km/u

94 decibel

15 minuten

120 km/u

98 decibel

7 minuten

140 km/u

102 decibel

3 minuten

Welke verschillende soorten motor oordopjes heb je?

Er bestaan verschillende soorten oordopjes die speciaal zijn ontworpen voor het dragen onder een motorhelm. Hieronder zijn enkele voorbeelden:

  • Oordoppen met filter: Deze oordoppen hebben een filter dat vervelende geluiden wegfiltert, maar niet helemaal blokkeert. Ze zijn geschikt voor mensen die de omgeving nog wel willen horen, bijvoorbeeld om te kunnen communiceren met andere weggebruikers of om alarmen te horen.
  • Schuimen (wegwerp) oordopjes: Dit zijn oordoppen van schuimrubber die gemakkelijk op maat te kneden zijn en die je elke dag kunt vervangen. Ze zijn geschikt voor mensen die zo min mogelijk geluid willen horen tijdens het motorrijden.

Welke geluiden filteren de filters weg in motor filter oordopjes?

Motor oordopjes zijn oordoppen die speciaal zijn ontworpen om geluiden te dempen die gepaard gaan met het rijden op een motor. Dit kunnen bijvoorbeeld de geluiden van de motor zelf, het windgeruis en het verkeerslawaai zijn. De filters in motor oordopjes zijn ontworpen om deze specifieke geluiden te dempen, zodat je tijdens het rijden op een motor minder last hebt van lawaai en je beter kunt concentreren op de weg. Sommige motor oordopjes hebben ook filters die gericht zijn op het dempen van hogere of lagere tonen, afhankelijk van wat het beste aansluit bij de behoefte van de gebruiker.

Wat zijn bekende motor oordoppen?

Alpine MotoSafe

De Alpine MotoSafe motor oordoppen zijn een reeks oordoppen die speciaal zijn ontworpen voor het rijden op een motor. De Alpine MotoSafe Tour is een oordop met een filter dat gericht is op het dempen van het windgeruis tijdens lange ritten op de motor. De Alpine MotoSafe Race is een oordop met een filter dat gericht is op het dempen van de hogere tonen van de motor, wat kan helpen om het concentratievermogen te verhogen tijdens het rijden. De Alpine MotoSafe Pro is een oordop met een filter dat gericht is op het dempen van het windgeruis en de hogere tonen van de motor. Dat maakt deze oordop geschikt voor zowel lange ritten als het rijden op hogere snelheden. Alle Alpine MotoSafe motor oordoppen zijn gemaakt van zacht materiaal en hebben een comfortabele pasvorm, zodat je ze de hele rit comfortabel kunt dragen.

Pluggerz Uni-Fit Road Oordoppen

De Pluggerz Uni-Fit Road Oordoppen zijn speciaal ontworpen voor gebruik tijdens het motorrijden. Ze zijn voorzien van een uniek dempingsfilter dat ervoor zorgt dat omgevingsgeluiden worden gedempt tot een niveau dat onschadelijk is voor het gehoor, terwijl de drager nog steeds alle verkeersgeluiden kan horen. Dit is een belangrijk kenmerk, aangezien het belangrijk is om veilig te blijven tijdens het rijden en om alle relevante geluiden te kunnen horen. De Pluggerz Uni-Fit oordoppen zijn ontworpen om comfortabel te zijn en een goede pasvorm te bieden tijdens het gebruik. Ze zijn gemaakt van antiallergisch siliconenmateriaal, dat zacht is voor de oren en prettig zit in de gehoorgang. Dit maakt ze geschikt om te dragen onder een helm. De oordoppen hebben een unieke vorm met drie lamellen, die ervoor zorgt dat ze goed passen in het oor en een goede afsluiting bieden tegen omgevingslawaai. Als u op zoek bent naar oordoppen die comfortabel zijn om te dragen en tegelijkertijd effectief zijn in het blokkeren of verminderen van omgevingsgeluiden, zijn de Pluggerz Uni-Fit oordoppen een goede optie.