Toont alle 17 resultaten

Slaap oordoppen

Als je last hebt van omgevingsgeluiden die je slaap verstoren, dan zijn slaap oordoppen een handig hulpmiddel om deze te blokkeren en voor een rustige nachtrust te zorgen. Bij ons vind je een ruime selectie slaap oordoppen van verschillende merken, waaronder Alpine, Mack’s, Pluggerz en NOIZEZZ. Of je nu op zoek bent naar schuimen oordopjes slapen, kneedbare siliconen oordoppen of op zoek bent naar oordoppen met filter, we hebben gehoorbescherming dat aan je wensen voldoet. Bekijk ons aanbod en kies de oordoppen die het beste bij je passen.

Slaap oordoppen

Alpine SleepDeep

(3)  14,95
-66%
(99)  11,95

Slaap oordoppen

Pluggerz Earplugs Sleep

 15,25

Slaap oordoppen

Alpine SleepSoft

(60)  13,95
(19)  10,67

Slaap oordoppen

Pluggerz Enjoy Sleep

 13,21
(6)  21,22

Slaap oordoppen

Flare Sleeep oordoppen

 9,12
(4)  25,83

Kinder gehoorbescherming

OHROPAX Mini Soft

 3,76
(3)  12,58
(10)  10,30


Wat zijn slaap oordopjes?

Slaap oordopjes zijn oordopjes voor het slapen die gebruikt worden om geluiden of lawaai te dempen. Vervelende geluiden zoals snurken of langsrijdende auto's kunnen met slaap doppen worden gedempt. De meeste slaap oordopjes zijn schuimen oordopjes of filter oordopjes. Filter oordopjes filteren vervelende geluiden. Echter worden belangrijke geluiden, zoals je wekker, wel versterkt. Wanneer je oordopjes in doet, dan kan je niet verwachten dat je hiermee een complete stilte krijgt. Ongetwijfeld zal je wat horen, maar dit zal in grote mate gedempt zijn. 

Wat zijn de beste slaap oordoppen?

Er zijn verschillende soorten oordopjes die geschikt zijn voor het slapen. Als je snurkgeluid wilt dempen, maar toch in staat wilt zijn om je wekker of een huilende baby te horen, raden we een oordopje met filter aan. Dit type oordopje is gemaakt van zacht materiaal en heeft een filter dat vervelende geluiden wegfiltert, maar niet helemaal blokkeert. De Alpine SleepSoft oordoppen zijn een goed voorbeeld van oordopjes met een filter die snurkgeluiden uitfilteren.

Als je zo min mogelijk geluid wilt horen tijdens je slaap, raden we schuimrubberen oordopjes aan. Deze oordoppen dempen tussen de 28 en 39 dB en zijn gemaakt van zacht materiaal. Houd wel in gedachten dat schuimrubberen oordoppen elke dag vervangen moeten worden vanwege hygiënische redenen.

Het allerbelangrijkste aan een oordop voor het slapen is dat hij goed in je gehoorgang zit. Als je een zijslaper bent of als je zo veel mogelijk geluid wilt dempen tijdens je slaap, raden we schuimrubberen oordoppen aan, zoals de 3M Herriestoppers. Deze dempen tussen de 28 en 39 dB en zijn gemaakt van zacht materiaal. Let wel op dat ze elke dag vervangen moeten worden vanwege hygiënische redenen.

Dit zijn op dit moment de beste oordoppen voor slapen: 

 1. De Alpine SleepDeep oordoppen zijn de nieuwste generatie slaap oordopjes die beschikbaar zijn op de markt. Hun unieke ovale vorm zorgt voor een perfecte pasvorm in het oor en ultiem comfort, terwijl de geluiddempende gel in de oordop maximale demping biedt op omgevingslawaai en gesnurk. Als je op zoek bent naar oordoppen die je helpen om rustig te slapen zonder gestoord te worden door omgevingsgeluiden, zijn de Alpine SleepDeep oordoppen een goede keuze. 
 2. De Mack's Pillow Soft siliconen oordoppen zijn een geweldige keuze voor mensen die last hebben van omgevingsgeluiden tijdens het slapen of die op zoek zijn naar bescherming voor hun oren tijdens concerten en evenementen. Deze oordoppen zijn gemakkelijk op maat te kneden en bieden comfortabel en effectief bescherming tegen omgevingsgeluiden. Bovendien kunnen ze ook helpen om te voorkomen dat er water in het oor komt tijdens het zwemmen of douchen. Als je op zoek bent naar comfortabele en veelzijdige oordoppen, zijn de Mack's Pillow Soft siliconen oordoppen een goede keuze. 
 3. De Alpine SleepSoft oordoppen zijn een bekend merk van slaap oordoppen. Ze zijn gemaakt van zacht materiaal en hebben speciale filters die ervoor zorgen dat belangrijke geluiden zoals een wekker of alarm hoorbaar blijven, terwijl storende geluiden worden afgevlakt. Dit betekent dat het niet helemaal stil wordt met deze oordoppen, maar dat de storende geluiden worden gedempt. Dankzij het comfortabele materiaal en het zachte filter zijn de Alpine SleepSoft oordoppen de hele nacht comfortabel om te dragen. Als je op zoek bent naar oordoppen die helpen om storende geluiden te dempen, terwijl belangrijke geluiden nog steeds hoorbaar blijven, zijn de Alpine SleepSoft oordoppen een goede keuze.
 4. De Uni-Fit Sleep oordoppen van Pluggerz zijn een goede keuze voor mensen die last hebben van slaapproblemen door vervelende geluiden en lawaai. De oordoppen zijn voorzien van een uniek filter dat ervoor zorgt dat hinderlijke geluiden worden gedempt, zonder het oor volledig af te dichten. Dit betekent dat je nog steeds belangrijke geluiden kunt horen, zoals een wekker of een huilende baby, terwijl storende geluiden worden gedempt. De Uni-Fit Sleep oordoppen worden geleverd met een handige opbergkoker, wat het gemakkelijk maakt om ze op te bergen wanneer je ze niet gebruikt. 

Waarom hoor ik nog zoveel geluid met slaap oordopjes?

Er zijn verschillende redenen waarom je nog steeds geluid kunt horen met oordopjes voor een goede nachtrust. Een van de belangrijkste redenen is deze gehoorbeschermers niet bedoeld zijn om het oor volledig af te dichten. In plaats daarvan dempen ze het geluid om de hoeveelheid lawaai te verminderen die je hoort. Dit betekent dat je nog steeds belangrijke geluiden, zoals een wekker of een huilende baby kunt horen, terwijl storende geluiden worden gedempt. Een andere reden waarom je nog steeds geluid kunt horen met slaapoordopjes, is dat ze niet perfect aansluiten op elk oor.

Als de oordoppen niet goed aansluiten, kan er lawaai doorheen komen. Het is daarom belangrijk om de juiste maat en pasvorm te kiezen om ervoor te zorgen dat de oordoppen goed aansluiten en zo veel mogelijk geluid dempen. Tenslotte kan het ook zo zijn dat de slaapoordoppen die je gebruikt niet voldoende geluidsdemping bieden voor jouw specifieke behoeften. 

Waarom zijn slaapoordoppen handig om te hebben?

Slaapoordoppen kunnen handig zijn om te hebben als je last hebt van slaapstoornissen of als je in een omgeving slaapt waar veel omgevingsgeluiden zijn die je storen. Bijvoorbeeld, als je in een stad woont waar veel verkeerslawaai is of als je een partner hebt die snurkt, kunnen oordoppen helpen om het geluid te dempen en je te helpen beter te slapen.

Deze specifieke oortjes kunnen ook nuttig zijn als je op reis gaat en in een omgeving slaapt waar je niet gewend bent aan de achtergrondgeluiden. Bijvoorbeeld, als je in een hostel of een hotelkamer slaapt waar veel omgevingsgeluiden zijn, kunnen slaap oordopjes helpen om beter door de nacht te komen.

Wanneer kan ik slaapoordoppen gebruiken?

Slaapoordoppen kunnen nuttig zijn in een aantal situaties waarbij het lastig is om te slapen vanwege omgevingsgeluiden. Hier zijn enkele voorbeelden van wanneer dit soort gehoorbescherming nuttig kunnen zijn:

 • Als je in een stad woont met veel verkeerslawaai: ze kunnen helpen om het verkeerslawaai te dempen zodat je beter kunt slapen.
 • Als je een partner hebt die snurkt: deze doppen kunnen helpen om het snurkgeluid te dempen zodat je beter kunt slapen.
 • Als je op reis gaat naar een omgeving waar je niet gewend bent aan de achtergrondgeluiden: Slaapdoppen kunnen helpen om je te concentreren op het slapen in een omgeving waar je niet gewend bent aan de achtergrondgeluiden.
 • Bewegingen of geluiden van huisgenoten: dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door het openen en sluiten van deuren, het gebruik van elektrische apparaten, of het maken van geluiden tijdens het slapen. Slaap oordopjes kunnen helpen om minder snel wakker te worden van dit soort geluiden.
 • Huisdieren: sommige huisdieren kunnen bewegingen maken of geluiden maken tijdens het slapen, wat de slaap kan verstoren. Daarom kunnen slaap doppen helpen om niet wakker te worden.
 • Buitenlawaai: dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door vogels, vliegtuigen, of andere geluiden van buitenaf. Gehoorbescherming tijdens het slapen kan ervoor zorgen dat je dit soort storende geluiden minder snel hoort.

Wat is het verschil tussen slaapoordopjes en normale geluidsdempende oordoppen?

Slaapoordoppen en normale oordoppen zijn beide bedoeld om het geluid te dempen, maar er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen deze twee soorten oordoppen:

 • Doelgroep: Oordopjes voor slapen zijn specifiek bedoeld voor mensen die moeite hebben om te slapen vanwege omgevingsgeluiden en slaapstoornissen. Normale oordoppen zijn bedoeld voor mensen die willen voorkomen dat ze blootgesteld worden aan hoge decibelgeluiden, zoals op een concert of op een vliegveld.
 • Materiaal: Oordopjes slapen zijn vaak gemaakt van zachte materialen, zoals siliconen of schuim, om ze comfortabel te maken voor het dragen tijdens het slapen. Normale oordoppen kunnen gemaakt zijn van een breed scala aan materialen, zoals rubber, siliconen, schuim en kunststof.
 • Geluidseffectiviteit: Slaap oordoppen zijn vaak minder effectief in het dempen van het geluid dan normale oordoppen. Dit komt omdat ze bedoeld zijn om het geluid te dempen tot een niveau dat comfortabel is voor het slapen, in plaats van om het geluid volledig te blokkeren. Normale oordoppen zijn vaak bedoeld om het geluid volledig te blokkeren.
 • Comfort: Slaap oordoppen zijn vaak comfortabeler om te dragen dan normale oordoppen, omdat ze gemaakt zijn van zachte materialen en specifiek ontworpen zijn voor het dragen tijdens het slapen. Normale oordoppen kunnen soms oncomfortabel zijn om te dragen, afhankelijk van het materiaal waarvan ze gemaakt zijn en de pasvorm.
 • Prijs: Slaap oordoppen zijn vaak goedkoper dan normale oordoppen, omdat ze minder effectief zijn in het dempen van het geluid en vaak gemaakt zijn van goedkopere materialen. Normale oordoppen kunnen duurder zijn, afhankelijk van het materiaal waarvan ze gemaakt zijn en de geluidseffectiviteit.

Hoe vaak moet ik mijn slaap oordopjes vervangen?

Het is aan te raden om de gebruiksduur van slaap oordoppen te verlengen door ze goed te onderhouden en te reinigen volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Hoe vaak je je oordoppen moet vervangen, hangt af van het type oordoppen en hoe vaak je ze gebruikt.

 • Schuimen oordoppen kunnen bijvoorbeeld na enkele gebruiken uitdrogen en verliezen hun vorm. Ze moeten daarom regelmatig worden vervangen, meestal na een paar dagen tot een week, afhankelijk van hoe vaak ze worden gebruikt.
 • Siliconen oordoppen zijn meestal duurzamer dan foam oordoppen en kunnen langer meegaan. Ze moeten echter ook regelmatig worden vervangen, meestal na een paar maanden tot een jaar, afhankelijk van hoe vaak ze worden gebruikt.
 • Filter slaap oordoppen kan je goed onderhouden door ze af en toe te reinigen volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Dit kan bijvoorbeeld met een reinigingsset van Alpine. Hoe vaak je je oordoppen moet vervangen, hangt af van het type oordoppen en hoe vaak je ze gebruikt. Sommige filter slaap oordoppen, zoals de Noizezz Slaap oordoppen, zijn gemaakt van siliconen en hebben een speciale filter die omgevingsgeluiden dempt zonder de natuurlijke geluiden te blokkeren. Deze oordoppen zijn meestal duurzamer dan foam oordoppen en kunnen langer meegaan. Ze moeten echter ook regelmatig worden vervangen, meestal na een paar maanden tot een jaar, afhankelijk van hoe vaak ze worden gebruikt.
 • Op maat gemaakte oordoppen of otoplastieken zijn meestal de duurzaamste optie, maar ze moeten wel regelmatig worden gereinigd om hygiënisch te blijven. De gebruiksduur kan variëren van enkele jaren tot een paar decennia, afhankelijk van hoe vaak ze worden gebruikt en hoe goed ze worden onderhouden.

Kunnen er nog steeds geluiden gehoord worden bij het dragen van slaap oordoppen?

Het is mogelijk om nog steeds je wekker te horen als je oordopjes draagt, afhankelijk van de effectiviteit van de oordoppen in het dempen van het geluid en het volume van je wekker. Slaap oordoppen zijn bedoeld om het geluid te dempen tot een niveau dat comfortabel is voor het slapen, in plaats van om het geluid volledig te blokkeren. Als gevolg hiervan kun je nog steeds enige achtergrondgeluiden horen terwijl je oordoppen draagt.

Waar moet je op letten bij het kopen van slaapoordopjes?

Er zijn een aantal belangrijke factoren om in overweging te nemen bij het kopen van goede oordoppen tijdens het slapen:

 • Materiaal: Kies oordoppen die gemaakt zijn van een materiaal dat comfortabel is om te dragen, zoals silicone of schuim.
 • Pasvorm: Zorg ervoor dat de oordoppen goed in je oren passen, zodat ze niet uitvallen tijdens het slapen.
 • Geluidseffectiviteit: Kies oordoppen die het geluid voldoende dempen om je te helpen beter te slapen.
 • Comfort: Zoek oordoppen die comfortabel zijn om te dragen, zodat je ze de hele nacht kunt houden zonder dat ze irritatie veroorzaken.
 • Prijs: Er zijn oordoppen in alle prijsklassen beschikbaar, dus kijk naar wat voor jou het beste werkt.
 • Gebruiksgemak: Zoek oordoppen die gemakkelijk te gebruiken zijn, bijvoorbeeld door middel van een uitneembaar koordje of een opbergzakje.
 • Hygiëne: Als je de oordoppen met anderen wilt delen of als je ze vaak wilt gebruiken, is het belangrijk om oordoppen te kiezen die gemakkelijk te reinigen zijn.

Als je het lastig vindt om de juiste paar te vinden, neem dan zo snel mogelijk contact op met een van onze specialisten over gehoorbescherming en krijg het beste advies. 

Hoeveel geluidsdemping kunnen slaap oordopjes bieden?

Hoeveel geluidsdemping deze oordopjes bieden, kan variëren afhankelijk van het merk en het type. Sommige slaap oordoppen kunnen een geluidsdemping bieden van ongeveer 20 decibel (dB), terwijl andere een grotere geluidsdemping kunnen bieden van 30 dB of meer. Het is belangrijk om op te merken dat deze specifieke oordoppen niet bedoeld zijn als gehoorbescherming en dat het gebruik van gehoorbescherming aanbevolen wordt om het risico op gehoorbeschadiging te verkleinen als je naar luide muziek gaat luisteren. Als je naar een festival gaat of aan het werk gaat in een luide omgeving zoals de bouw of industrie, is het daarom aan te raden om op zulke momenten niet oordopjes slapen. Maar denk meer aan speciale festival oordoppen met muziekfilter of werk oordoppen te dragen.

Kan het dragen van oordoppen tijdens het slapen schadelijk zijn?

Het gebruik van oordoppen tijdens het slapen kan voor sommige mensen een effectief middel zijn om omgevingsgeluiden te blokkeren en voor een rustige nachtrust te zorgen. Voor anderen kan het echter ongemak of zelfs bijwerkingen veroorzaken.

Sommige mogelijke bijwerkingen van het gebruik van oordoppen tijdens het slapen zijn:

 • Oorpijn of drukgevoel in het oor: dit kan optreden als de oordoppen te strak zitten of als ze te lang worden gedragen.
 • Onbalans van het binnenoor: oordoppen kunnen de natuurlijke luchtdruk in het oor veranderen, wat kan leiden tot onbalans of duizeligheid.
 • Slechte slaapkwaliteit: oordoppen kunnen de slaapkwaliteit verminderen door het blokkeren van natuurlijke geluiden die nodig zijn om in slaap te vallen of om in een diepe slaap te blijven.
 • Allergische reacties: sommige mensen kunnen allergisch zijn voor bepaalde materialen waaruit oordoppen zijn gemaakt, wat kan leiden tot rode oren of huiduitslag.

Zijn er geschikte oordopjes voor zijslapers?

Als je een zijslaper bent, kan het soms moeilijk zijn om comfortabel te liggen met oordopjes in. Gelukkig bestaan er oordopjes die speciaal zijn ontwikkeld voor mensen die op hun zij slapen. Deze oordopjes zijn vaak gemaakt van zacht materiaal dat zich naar de vorm van het oor aanpast, waardoor je comfortabel op je zij kunt liggen zonder dat de oordopjes in je oren drukken of irritatie veroorzaken. Zo zijn de Alpine SleepDeep gemaakt van zeer zacht materiaal waardoor dit ideaal is voor zijslapers. 

5 tips om beter te kunnen slapen

 1. Zorg voor een comfortabele slaapomgeving. Maak je slaapkamer donker, koel en rustig. Gebruik slaap oordopjes van bijvoorbeeld Alpine, Pluggerz of Noizezz en eventueel een oogmasker om storende geluiden of licht te blokkeren.
 2. Zorg voor een vast slaapschema. Probeer elke avond om ongeveer hetzelfde tijdstip naar bed te gaan en op te staan, zelfs in het weekend. Dit kan helpen om je biologische klok in te stellen en ervoor te zorgen dat je beter kunt inslapen.
 3. Voorkom het gebruik van schermen vlak voordat je naar bed gaat. Licht van schermen kan de productie van het slaaphormoon melatonine verminderen, wat kan leiden tot moeilijker inslapen. Probeer het gebruik van elektronische apparaten zoals telefoons, tablets en televisies een uur voordat je naar bed gaat te beperken.
 4. Voorkom het gebruik van cafeïne en alcohol vlak voordat je naar bed gaat. Cafeïne en alcohol kunnen de kwaliteit van je slaap verminderen en het moeilijker maken om in slaap te vallen. Probeer deze middelen te vermijden in de uren voordat je naar bed gaat.
 5. Probeer ontspannende activiteiten te doen voordat je naar bed gaat. Dit kan bijvoorbeeld zijn yoga, meditatie of lezen. Dit kan helpen om je geest te kalmeren en te ontspannen, wat kan helpen om beter in slaap te vallen.