• Snelle levering
  • Boven de 40 euro gratis verzending
  • 30 dagen retour
  • Webshop Keurmerk

Veelgestelde Vragen Oordopjes

Mijn dochter is ruim 5 jaar en heeft sinds kort buisjes in haar oren. En zij zit op het moment op zwemles, en haar ene oortje blijft wat vochtig. Welk oordopjes adviseert u mij. Ik wil wel graag dat ze tijdens het zwemmen ook wel wat hoort welke opdrachten de badjuf geeft.
  Wij adviseren SwimSafe. De huidige buisjes die in de oren van uw dochter zitten hebben voor 99% zeker een speciaal membraan / klepje. Dat betekent dat de slijm wel vanuit de holte via de gehoorgang er uit kan. maar water niet door het trommelvlies naar binnen. Dat er water/vochtdruppels in het oor blijven zitten heeft ook met de groter tempratuur verschillen te maken. Van het zwembad waar het rond de 20/23 graden is naar de douche die rond de 32 graden is en dan naar buiten waar het 5 graden is. Dan onstaat er vocht op de plekken die nog niet goed droog zijn.

Hoe lang gaat een gemiddeld setje oordopjes mee?
  Een setje gaat ongeveer 1,5 jaar mee en is met gewoon water en zeep schoon te maken. U kunt eventueel Alpine Clean erbij kopen.

Hebben jullie ook oordopjes voor kleine kinderen ( jonger dan 6 ) als gehoorbescherming tegen hard lawaai?
  De universele oordopjes zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Voor kinderen jonger dan 6 wordt vaak een op maat gemaakte oplossing (otoplastieken) gemaakt. Dit kost rond de € 100 per set en gaat slechts heel kort mee omdat de kinderen zo snel groeien. Ze zijn dan heel snel weer aan een nieuwe set toe. Wilt u een setje aanvragen stuur dan een email naar: info@oordoppen.be

Ik heb al vele oordopjes gebruikt. Ik heb last van pompgeluiden van een auqarium bij de buren en centrifugerende wasmachines in de nacht. Bij de oordopjes die ik nu gebruik komen bovenstaande geluiden toch nog via de schedel naar binnen. Kunt u mij oordopjes adviseren die lage geluiden dempen?
  Dit zijn contact geluiden en worden versterkt door onderdelen die ze tegenkomen onderweg. Bijvoorbeeld verwarmingsbuizen en leidingen. Hier is niet zo veel tegen te doen helaas. Wel kan ze aan de buren vragen of ze de wasmachine niet meer 's nachts willen laten draaien. Officieel moet het in nederland na 22.00uur stil zijn! Voor ongeveer 10 euro zou u eens de Sleepsoft kunnen proberen.

Heeft u ook oordopjes die beschermen tegen laagfrequente geluidstrillingen. Deze worden veroorzaakt door de filterpomp in de vijver van de buren, het maakt het leven in mijn huis ondraaglijk en ook slapen is een probleem. De buren willen dit niet oplossen, dus mogelijk kan ik zelf wat doen door de juiste oordopjes aan te schaffen, welke adviseert u mij?
  Je komt voor deze klacht toch uit bij de SleepSoft of een slaap otoplastiek (sleepsoftpro) uit. Deze zware lage trillingen zijn moeilijk volledig tegen te houden. Voor ongeveer 10 euro zou u eens de Sleepsoft kunnen proberen.


Volgende