Resultaat 1–16 van de 17 resultaten wordt getoond

Vlieg oordoppen

Vlieg oordoppen zijn speciaal ontworpen om het lawaai in het vliegtuig te reduceren en zo je gehoor te beschermen tijdens lange vluchten. Dit soort oordoppen zijn perfect voor reizigers die last hebben van lawaai of druk in de oren. Bij ons vind je een ruime selectie van de beste vlieg oordoppen van bekende merken zoals Alpine, Ohropax en Pluggerz.

Vlieg oordoppen

Alpine FlyFit

(6)  13,95

Vlieg oordoppen

Flare Calmer PRO

 62,06

Kinder gehoorbescherming

OHROPAX Classic (ook voor kids)

(5)  3,05
(1)  7,19
(2)  20,65
(6)  10,29
-33%
(11)  10,36
-33%
(1)  10,36

Vlieg oordoppen

Pluggerz Enjoy Travel

 13,21

Gehoorbescherming schietsport

Alpine Plug&Go Gehoorbescherming – 5 paar

(2)  8,95

Muziek oordoppen

Vibes Hi-fi oordopjes

 24,43

Vlieg oordoppen

Flare Isolate Clear

 19,32

Vlieg oordoppen

NOIZEZZ vlieg oordoppen

(2)  7,77

Kinder gehoorbescherming

Get Plugged Luchtdruk Oordop SMALL KIND

 9,14

Vlieg oordoppen

Pluggerz Earplugs Travel

(1)  15,25


Waarom is het verstandig om vlieg oordoppen in een vliegtuig te dragen?

Het is verstandig om oordoppen te dragen in het vliegtuig om oorpijn te voorkomen, omdat de drukveranderingen in het vliegtuig de oren kunnen beïnvloeden. Tijdens het opstijgen en dalen van het vliegtuig verandert de luchtdruk in de cabine, wat kan leiden tot oorpijn of tinnitus. Oordoppen kunnen helpen om de druk op de oren te verminderen door het geluid van buiten te dempen en zo de druk op de oren te verminderen.

Daarnaast kan het geluid in het vliegtuig luid en vervelend zijn, wat ook kan leiden tot oorpijn. Oordoppen kunnen helpen om het geluid te dempen en de oren te beschermen tegen overbelasting.

Het is aan te raden om oordoppen te gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor het gebruik in het vliegtuig, omdat deze oordoppen vaak een speciale filter hebben die de druk op de oren vermindert en het geluid dempt. Het is ook aan te raden om oordoppen te gebruiken die comfortabel zijn om te dragen, zodat ze niet irriterend zijn voor de oren.

Hoe kies ik de beste vliegtuig oordopjes?

Er zijn enkele zaken waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van de beste oordoppen voor in de lucht:

  • Comfort: Kies oordoppen die comfortabel zijn om te dragen, zodat je ze de hele vlucht kunt blijven dragen zonder irritatie of oorpijn.
  • Passend formaat: Zorg ervoor dat de oordoppen goed passen en niet te strak of te los zitten. Als ze te strak zijn, kunnen ze irriterend zijn voor de oren, terwijl als ze te los zitten, ze minder effectief zullen zijn in het dempen van het geluid.
  • Geluidsdemping: Kies oordoppen die het geluid voldoende dempen zodat je nog steeds kunt horen wat er om je heen gebeurt, maar zonder dat het te luid is om te verdragen.
  • Filtering van druk: Kies oordoppen die een speciale filter hebben die de druk op de oren vermindert tijdens het opstijgen en dalen van het vliegtuig.
  • Prijs: Overweeg hoeveel je wilt uitgeven aan vlieg oordoppen en kies een paar dat binnen je budget past.

Wat is het verschil tussen reguliere en vlieg oordopjes?

Vlieg oordoppen zijn niet helemaal hetzelfde als reguliere oordoppen en worden gebruikt in andere situaties. In tegenstelling tot reguliere oordoppen, die voornamelijk worden gedragen om luid omgevingsgeluid te dempen om gehoorschade te voorkomen, worden vlieg oordoppen gedragen om oorpijn in het vliegtuig vanwege drukverschillen in de oren te voorkomen.

Vlieg oordoppen bevatten vaak speciale filters die ervoor zorgen dat er geen druk opbouwt in de oren. Zo wordt oorpijn en ploppende oren voorkomen. Naast het voorkomen van pijn aan de oren slagen oordopjes voor in het vliegtuig er ook in om het omgevingsgeluid aanzienlijk te dempen. Zo wordt er minder hinder ondervonden van het geluid om de drager heen. Geluidsdemping is echter niet het hoofdzakelijke doel van vliegtuig oordopjes. Oordopjes in het vliegtuig bieden minder geluidsdemping dan normale oordoppen en zijn hier dan ook geen vervanging voor.

Zijn er speciale oordoppen beschikbaar voor kinderen tijdens het vliegen?

Ja, er zijn speciale oordoppen beschikbaar voor kinderen voor het vliegen. Deze oordoppen zijn vaak gemaakt van zacht en comfortabel materiaal, en zijn speciaal ontworpen om de geluidsdruk in het vliegtuig te verminderen, wat kan helpen om het gehoor van kinderen te beschermen tijdens het vliegen. Sommige van deze oordoppen hebben ook filters die vervelende geluiden uitfilteren, zodat kinderen nog steeds kunnen communiceren met hun ouders of andere reizigers, terwijl ze toch beschermd zijn tegen de luide omgeving in het vliegtuig. Het is belangrijk om op te merken dat het gebruik van oordoppen in het vliegtuig niet bedoeld is als gehoorbescherming en dat het altijd aanbevolen wordt om gehoorbescherming te gebruiken in situaties waarbij er een hoog decibelniveau is.

Kunnen oordoppen het lawaai van de motoren van het vliegtuig volledig blokkeren?

Het is niet mogelijk om het lawaai van de motoren van het vliegtuig volledig te blokkeren met oordoppen. Oordoppen kunnen wel helpen om het lawaai te dempen, maar ze zullen het niet volledig elimineren. Het is ook belangrijk om te onthouden dat het lawaai in het vliegtuig niet alleen afkomstig is van de motoren, maar ook van andere geluiden zoals het lawaai van de luchtstroom, de intercom en andere passagiers. Als je gevoelig bent voor lawaai tijdens het vliegen, kan het helpen om oordoppen te gebruiken om het lawaai te dempen en je comfort te verhogen. Het is aan te raden om oordoppen te kiezen die speciaal zijn ontworpen voor het gebruik in het vliegtuig, zoals de Alpine Fly earplugs. Deze oordoppen zijn gemaakt van zacht materiaal en hebben een filter dat vervelende geluiden wegfiltert, zodat je een aangenamere vlucht kan hebben. 

Wat zijn naast oordopjes nog handige accessoires om mee te nemen voor op reis?

Er zijn tal van handige accessoires die je mee kunt nemen op reis om je vliegreis comfortabeler te maken:

  1. Een kussen of dekentje om op te liggen of je hoofd op te leggen.
  2. Een slaapmasker om het licht te blokkeren en te helpen bij het slapen.
  3. Een nekkussentje om je nek te ondersteunen en te voorkomen dat je hoofd naar voren zakt.
  4. Een tas om je spullen in te vervoeren, zoals kleine snacks, een boek of een laptop.

Voorkom oorpijn tijdens vliegen met speciale oordopjes

Door je gehoorgang af te sluiten met filter oordopjes, zorg je ervoor dat de druk in je gehoorgang zich langzamer aanpast. De bekende schuimpjes, zoals die van 3M Ear Classic, kunnen je hier wel enigszins tegen beschermen, maar zijn niet heel optimaal. Beter gebruik je een oordopje dat speciaal is bedoeld voor vliegreizen zoals de Alpine Flyfit of de NoNoise Vlieg oordoppen, de Pluggerz Travel en de Noizezz Fly staan als heel goed bekend. Kinderen kunnen gebruik maken van de Sanohra Fly Small. Al deze oordopjes hebben aan de binnenkant een speciaal filter. Dat filter zorgt ervoor dat de luchtdruk rondom je trommelvlies heel langzaam aangepast wordt.