Toont alle 13 resultaten

Zwem oordoppen

Zwem oordoppen worden gedragen door mensen die last kunnen hebben van oorsuizen of oorontstekingen als gevolg van het water in hun oren. Zwem oordoppen zijn de perfecte oplossing door het water tegen te houden en zo te voorkomen dat het in het gehoorgang terecht komt. Deze oordopjes zijn speciaal ontworpen voor gebruik tijdens het zwemmen of douchen, zodat je zonder zorgen kunt vertoeven in het water.

Uit onderstaande oordopjes voor zwemmen heb je een ruime keuze. Heb je vragen over onze zwem oordopjes? Neem dan contact op met een van onze specialisten op het gebied van gehoorbescherming in het water.

Zwem oordoppen

Alpine SwimSafe

(5)  13,95
(2)  20,65
(1)  7,19
-33%
-33%
(3)  10,36

Zwem oordoppen

Pluggerz Enjoy Swim

 13,21

Zwem oordoppen

Mack’s Earband

 11,43

Zwem oordoppen

NOIZEZZ zwem oordoppen

(1)  7,61
(6)  5,69
(4)  9,76


Waarom zou je oordopjes gebruiken als je gaat zwemmen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen oordopjes gebruiken als ze gaan zwemmen:

  • Om het risico op oorontstekingen te verkleinen. Het water kan bacteriën en andere verontreinigingen bevatten die de oren kunnen beschadigen als ze niet beschermd worden. Oordopjes helpen om water uit de oren te houden en beschermen daarmee het oor tegen oorontstekingen.
  • Om te voorkomen dat water in de oren komt tijdens het zwemmen. Sommige mensen hebben last van oorsuizen als er water in hun oren komt, wat de zwembeleving kan verpesten. Oordopjes helpen om dit te voorkomen.
  • Om het geluid van het water te dempen. Als je bijvoorbeeld in een drukke openbare zwembad zwemt, kan het lawaai van het water en de andere mensen soms afleidend zijn.
  • Oordopjes kunnen helpen om dit lawaai te dempen en je te concentreren op je zwemtraining.
  • Om te voorkomen dat het water in de oren droogt. Sommige oordopjes zijn gemaakt van zacht, hydraterend materiaal dat helpt om het water in de oren te behouden en te voorkomen dat het oor droogt.

Wat is zwemmersoor en kunnen oordopjes je oren hiertegen beschermen?

Zwemmersoor is een aandoening die ontstaat wanneer water in het oor terechtkomt en daar blijft zitten. Dit kan leiden tot een oorontsteking of andere problemen met het oor. Water oordopjes kunnen helpen om te voorkomen dat water in het oor terechtkomt en daarom kunnen ze een effectieve manier zijn om zwemmersoor te voorkomen. Het is wel belangrijk om te onthouden dat zwem oordopjes geen volledige bescherming bieden en dat het altijd aanbevolen is om de hygiëne van het oor te behouden. Dit kun je doen door het oor na het zwemmen goed te drogen en eventuele waterresten te verwijderen.

Wat is het beste materiaal voor oordopjes voor het zwemmen?

Er zijn enkele materialen die geschikt zijn voor oordopjes voor het zwemmen:

  • Siliconen materiaal: dit is een zacht en flexibel materiaal dat comfortabel is om te dragen en waterdicht is. Het biedt ook een goede afsluiting van het oor.
  • Waterdichte rubber: dit is een steviger materiaal dat speciaal is ontworpen voor het zwemmen en duiken. Het biedt een goede afsluiting van het oor en is waterdicht.
  • Kunststof: dit is een steviger materiaal dat waterdicht is en goed afsluit. Het is minder comfortabel om te dragen dan de andere materialen, maar heeft wel de voordeel dat het langere tijd meegaat.

In het algemeen zijn siliconen en kunststof oordopjes de populairste materialen voor oordopjes voor het zwemmen omdat ze comfortabel zijn om te dragen en goed afsluiten.

Zijn er specifieke oordopjes voor kinderen beschikbaar tijdens het zwemmen?

Ja, er zijn specifieke oordopjes voor kinderen beschikbaar voor het zwemmen, zoals de Ohropax Siliconen Oordopjes. De oordopjes zijn vaak voorzien van een afsluitbare afdichting om het water te voorkomen dat de oren binnendringt, wat kan leiden tot zwemmersoor en oorontstekingen. Sommige oordopjes voor kinderen zijn ook voorzien van een uniek kleur- of printontwerp om het voor kinderen leuker te maken om ze te dragen.